V petek 5.5.2023 je bilo organizirano likovno tekmovanje Ex Tempore, že 27. leto zapored. Tema je bila Moj kraj praznuje saj Dob letos praznuje 800 let. Zbralo se je okoli 90 likovno nadarjenih učencev in 30 mentorjev, iz 27-ih šol po celi Sloveniji. Likovna dela pa so prišla tudi iz Latvije, Poljske, Severne Makedonije, Črne Gore, Srbije in Avstrije.

Dogodek so sponzorirali Krajevna skupnost Dob z donacijo namenjeno nakupu hrane in papirja za priznanja.Trgovina DM je pomagala s prispevkom svojih artiklov. Trgovina Art Ljubljana je z svojimi slikarskimi pripomočki omogočila natečaj. Nazadnje nas je Prodnik Domžale oskrbel s plastenkami vode.

Glavna organizatorka tega dogodka je učiteljica Inge Ivartnik, ki poučuje likovno umetnost na Osnovni šoli Jurija Vega ter Osnovni šoli Dob. Sama pravi, da pri organizaciji dogodka zelo uživa saj rada spodbuja mlajše k izražanju skozi umetnost, pravi da jo vsako leto najbolj skrbi vreme, ker nanj ne more vplivati. Ponosna je, da so tudi med epidemijo dogodek organizirali na daljavo.

Večina udeležencev je menila, da je bil tako izziv, kot organizacija tekmovanja zanimiva in zabavna. Učenci so menili, da je bila malica okusna, navdušujoča okolica Doba pa je navdihnila veliko tekmovalcev. Mnogo udeležencev se je že udeležilo tekmovanja, večina jih meni, da je letos tema in okolica boljša.

Mentorji so pohvalili organizatorko tega tekmovanja. Pravijo, da je bil izziv zahteven, kljub temu so tekmovalci bili suvereni v svoje delo.

Vsi udeleženci smo se imeli dobro na ta sončen petek. Po koncu bodo bila vsa likovna dela ocenje s strani komisije. Najboljši tekmovalci bodo prejeli zlata, srebrna in bronasta priznanja. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani OŠ Jurija Vege Moravče.

Razstava s podelitvijo nagrad bo na gradu Tuštanj, na dan koncertov zborov OŠ Jurija Vege Moravče, nato pa se bo razstava preselila še na slavnostno akademijo, ki bo 1.6.2023 v gasilskem domu v Dobu.

Končno pa bodo nekatere likovna dela razstavljene v notranjih prostorih Osnovne šole Dob za spomin na ta dogodek in obletnico.

Avtorice: Gaja Zajec, Nina Češek in Pia Ilija

 

Oznake: