Konec februarja je skupina vedoželjnih učencev obiskala Cukrarno. V prostorni avli so se učenci seznanili z zgodovino zgradbe in vsak je dobil čisto pravo karamelo, kot spomin na davne čase, ko je ob požaru stopljen sladkor tekel skozi vse odprtine stavbe.

Ogledali smo si pregledno razstavo Michelangela Pistoletta, enega najpomembnejših umetnikov dvajsetega stoletja, ki zajema velik del njegovega opusa in prinaša vpogled v ključna obdobja njegovega tvornega umetniškega delovanja od šestdesetih let prejšnjega stoletja do danes. Z naslovom Četrta generacija umetnik v središče postavi svoje temno obdobje, ki je pomembno zaznamovalo njegovo umetniško prakso.

Ob odličnem vodenju kustosinje Nine so se učenci sprehodili skozi vsa nadstropja razstave, opazovali učinke barv na počutje, se pogovarjali o svetlobi in barvah in sproščeno opazovali likovna dela. V drugem delu smo odšli v učilnico, kjer so učenci na številnih postajah raziskovali svetlobo in barve. Po tem, ko so se sprehodili po vseh postajah, so se učenci prosto odločali, kje bodo ustvarjali in se igrali. Čas nam je čisto prehitro minil.

 

Oznake: