Objavljamo povabilo Upravnega odbora Dijaške skupnosti Ljubljana-organizacije, ki povezuje dijake in dijakinje ljubljanskih srednjih šol in gimnazij preko različnih projektov in dejavnosti, zastopa njihove interese in se zavzema za njihove pravice.

Zaradi posledic, ki so jih številni osnovnošolci trpeli zaradi zapiranja šol, so že v šolskem letu 2020/2021 vzpostavili projekt ‘Brezplačna individualna učna pomoč osnovnošolcem.’ Osnovnošolci so se z dodeljenim dijakom učili preko zoom videokonferenc.

Projekt se je izkazal kot uspešen-prejeli so veliko pohval, ki so se navezovale na vestnost, dobro pripravljenost in prijaznost dijakov ter zahval za efektiven in učencu prilagojen način dela-zato so se odločili, da projekt v letošnjem šolskem letu ponovno izvedejo.

Namen tega projekta je pomoč osnovnošolcem od 5. do 9. razreda, ki potrebujejo dodatno razlago in motivacijo za učenje in samostojno delo. Pri tem jim bodo pomagali dijaki prostovoljci, ki so s svojim poglobljenim znanjem in nenazadnje tudi družbo pripravljeni priskočiti na pomoč najmlajšim.

Inštrukcije potekajo brezplačno in individualno, glede na dogovor med učencem in dijakom pa preko videokonferenc (Zoom) ali v živo.

Prijava je možna na povezavi:

https://forms.gle/oj4YsrEWLkvpa95M8

 

Oznake: