V Banki Slovenije so v sklopu svetovnega tedna izobraževanja o financah oziroma svetovnega tedna denarja maja 2023, razpisali nacionalni likovni natečaj »Kamen na kamen palača«. Za sodelovanje na natečaju je učence 2.K razreda PŠ Krtina, prijavila učiteljica Irena Jarc, ki je učence učila v OPB.

Koncem meseca oktobra so nam iz Banke Slovenija poslali obvestilo, da so med vsemi slovenskimi osnovnimi šolami, ki so sodelovale na natečaju, učenci 2.K razreda bili izbrani za  zmagovalce na nacionalnem natečaju v starostni skupini od 2. do 5. razreda.

Za svoje delo so zmagovalci prejeli priznanja. Po pošti so iz Banke Slovenije v PŠ Krtina poslali tudi pakete s praktičnimi darili, ki so vse udeležence natečaja zelo razveselili.

Tema risanja na natečaju

Za tehniko risanja smo uporabili fraktalno risbo, ki je zvrst likovne umetnosti. Uvrščena je med terapevtske metode samopomoči. Sama tehnika risanja je zaradi neverjetnih rezultatov, ki jih dobimo pri risanju, izredno uporabna in priljubljena pri učencih ter odraslih.

Fraktal je pobegla črta, ki se lahko nahaja kjer želi, zaobjema vse in lahko iz nje nastane vsestranska povezava. Osnovana je na spontani risbi, sestavljeni iz polkrožnih, krožnih ali ravnih črt in različnih barv. Namen metode je povečanje ustvarjanja sreče in blagostanja v sedanjem trenutku. Ob ustvarjanju spoznavamo, kako lahko s pomočjo metode fraktalne risbe spreminjamo svoje življenje, spoznavamo soodvisnost vseh bitij in tako premikamo meje obstoječega.

Vsem učencem se zahvaljujemo za udeležbo na natečaju.

PŠ Krtina

 

Oznake: