V okviru šolskega projekta Skupaj zmoremo več smo mesec januar posvetili pridobivanju znanja. Znanja pa nismo pridobivali le pri pouku, ampak tudi na sprehodu po praznično okrašeni Ljubljani, ki nas je navdušila s svojo lepoto in prazničnim pridihom. Spoznali smo njene glavne znamenitosti, se ustavili pred parlamentom in nato odšli v hram kulture- Cankarjev dom, na ogled operne predstave.

V začetku meseca januarja smo na PŠ Krtina gostili prevajalko, glasbenico in vodjo slovenskega društva na Švedskem, gospo Danni Stražar, ki živi in ustvarja na Švedskem. Na njen obisk smo se pripravljali že v decembru, saj smo se na skupnih vajah učili dve znani švedski praznični pesmi in se zabavali ob izgovorjavi besed. Danni nam je predstavila glavne znamenitosti Švedske in praznične običaje. Skupaj smo se naučili nekaj besed povezanih s prazniki in ugotovili, da si S PESMIJO SRCA POVSOD DOMA, kar je bil tudi naslov prireditve. Vsak razred je dodal še svojo glasbeno točko, ki je ob spremljavi pianista Tomaža izzvenela še bolj praznično. Imeli smo odlično priložnost za pridobivanje novih znanj in veščin ter skupno druženje vseh razredov.

V 1.K pa smo januar zaključili še s predstavitvijo poklica znanstvenik- raziskovalec. Obiskal nas je dr. Gregor Cerar in nam na zelo slikovit način predstavil delo raziskovalca na Institutu Jožef Stefan. Izvedli smo tudi nekaj poskusov in se čudili moči umetne inteligence. Imeli smo se lepo in počutili smo se zelo učeno.😊

 

Oznake: