V petek, 24. 12., smo imeli v 3. b razredu kulturni dan.

Zjutraj smo se razdelili v skupine in v njih ilustrirali knjigo pisateljice G. M. Scheidl: Sneženi mož. Vsak član skupine je dobil besedilo, ki ga je najprej prebral in nato ilustriral. Pri tem smo se zelo trudili. Vse strani smo na koncu speli in dobili knjigo. Kasneje jo bo vsak izmed nas odnesel domov in jo prebral svoji družini.

Nato je sledilo okraševanje razreda. Že prejšnje dni smo pridno izdelovali okraske, danes pa smo jih pritrdili po učilnici. Pričarali smo pravo praznično vzdušje.

Po malici smo si ogledali proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je bila zaradi epidemioloških razmer ponovno na daljavo. Bila nam je všeč, na koncu smo ob glasbi in plesu tudi sami zaplesali.

Sledil je srečelov, na katerem smo vsi sodelovali. Nekateri smo dobili super darila, nekateri pa smo bili nad njimi malce razočarani.

Nato smo skupaj z učiteljico pripravili mizo in jo pogrnili s prtom, nanjo pa znosili slane prigrizke, piškote in malinovec. Skupaj smo se pogostili. Medtem je vsak povedal, kaj želi sošolcem v novem letu. Upamo, da se nam bodo lepe želje tudi uresničile.

Preživeli smo prijeten dan, ob druženju in zabavi je hitro minil. Zdaj pa se začnejo zaslužene počitniceee …

Srečno novo leto!

Učenci in učenke 3. b

 

Oznake: ,