Letošnji teden otroka je potekal pod naslovom RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. V čem lahko najdemo razigranost? Uživali smo v skupnem gibanju, ustvarjanju, raziskovanju, odkrivanju novega znanja.

Veselili smo se skupne igre s športnimi pripomočki, ki smo jih prinesli od doma. Naše igrišče se je spremenilo v tekmovano površino in svoje športne spretnosti smo preizkusili tudi v skupinskem športnem tekmovanju. Igrišče so nekateri fantje spremenili v prostor za igro z avtomobilčki. Dekleta so rada poprijela za loparje, kolebnice, obroč. Preizkusili smo se tudi v namiznem tenisu.

Našo spretnosti smo preizkusili  z izdelavo lončka za igro in padala. Naredili smo si tudi razredne družabne  igre. Z medsebojnim sodelovanjem so nastale 4 igre, ki jih bomo uporabljali pri skupni igri med odmori.

Zabavali smo se v zvokih tolkal. Veste koliko jih je okoli nas! Luka nam je predstavil zanimiva tolkala in njihove zvoke. Predstavitev je popestrila tudi učiteljica Nastja s svojim petjem. Pravi bend je bil v naši telovadnici. Naučili smo se veliko novega.

Spoznavali smo kako so si otroci v preteklosti popestrili dneve. Ogledali smo si film Pastirci, spoznali nekaj starih izštevank, ljudskih pesmi. Žal nam je zmanjkalo časa za stare otroške igre. Toda učiteljica je obljubila, da bomo to še spoznali in tudi skozi celo šolsko leto iskali razigranost in užitke v skupnem druženju.

Lepo nam je bilo.

 

Oznake: