DOGODKI KRTKOV V ŠOLSKEM LETU 2020-2021

KAJ DOGAJA MED PEVCI IN IGRALCI?

Prejšnja leta smo se v mesecu decembru smo se z veseljem pripravljali na božični koncert v krtinski cerkvi ali na praznično prireditev, ki smo jo med vas ponesli v prostorih šole. Letos pa je vse nekoliko drugače? Vseeno nismo pozabili na vse, ki ste radi prišli in si obogatili decembrske dni z ogledom naših predstav. Strnili smo vrste in se odločili, da letos med vas ponesemo praznično vzdušje s filmom. Učenci smo v naših družinah prepevali, pripovedovali pravljice, se zabavali na snegu, pekli in še marsikaj. Vse to smo ob pomoči naših staršev zapisali na videoposnetek. Delčki so se med seboj prepletli, obogatili z glasbo, sliko in nastal je naš prvi film z naslovom

PRAZNIKI NAJLEPŠE DIŠIJO DOMA.

POVEZAVA DO FILMA:

GUGAM, SE GUGAM-tehniški dan

V četrtek in petek, tik pred jesenskimi počitnicami, smo petošolci izdelovali izdelke-gugalnice. Vso gradivo smo dobili v tehniških škatlah. Delo je bilo povezano s temo, ki je bila razložena pri predmetu naravoslovje in tehnika. Sedaj učenci vemo, kakšni so sestavni deli gugalnice ter katere vrste so. Za lažje predstavljanje sestavnih delov, smo si dve različni ogledali na naših igriščih. (Živa Oražem)

                                                                                                               

JE KAJ NOVEGA V 1.K?

Seveda. Kar dve novosti smo izdelali in jih pridno uporabljamo. Lahko pa jih izdelate tudi doma. Zabavni krog Zabavnik nam pomaga da se nasmejimo, gibamo, pojemo, žgečkamo, plešemo…in popestrimo delo. Že zjutraj pa si vsak lahko pritrdi svojo ščipalko na krog čustev.

OD ČRKE DO ČRKE

Tudi vi uživate v risanju? Kaj pa v risanju z brivsko peno? Poskusite, ne bo vam žal, pa še prostor bo lepo dišal. Prvošolci uživamo v risanju črt, vzorčkov, enostavnih slik, pa tudi številk in črk. Naše roke postajajo čedalje bolj spretne in pripravljene na pisanje v prave zvezke. Včasih pa si pomagamo tudi s pisanjem v polento, mivko ali moko. Prav zabavno je!

JEŽEK V PRAVLJICAH UČENCEV 2. Kbesedilo

Učenci drugega razreda smo na sprehodu med polji nabrali na tleh ležeče koruzne storže ter iz zrn ustvarili čudovite naravne umetnine. Vsak učenec je za svojega ježka napisal tudi pravljico ali pesmico. Nekaj likovnih umetnin si lahko ogledate spodaj. 


TEDEN OTROKA – besedilo

DEJAVNOSTI V 3.K-besedilo


SKRBIMO ZA ZDRAVJE

Prvošolci smo lepe sončne jesenske dneve pogosto izkoristili za krajši pobeg v naravo. Včasih je bil to samo sprehod ob Radomlji ali do Škocjana, nekajkrat pa nas je pot zanesla tudi malo dlje. Skrbimo za kondicijo in vzdržljivost in veseli smo, da nam lepota naše okolice to omogoča. Lepo nam je bilo!


JESENSKO USTVARJANJE V 1. K

Učenci 1.k postajajo vedno bolj spretni. Radi ustvarjajo, režejo in delajo odtise z različnimi materiali, tudi jabolka in hruške smo uporabili. Ob ustvarjanju pa se sproščamo tudi z umirjeno glasbo ali pravljicami.


DAN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI-besedilo


KULTURNI DAN V 5. RAZREDU-besedilo


UČENCI 2.K V ARBORETUMU VOLČJI POTOK

V torek, 8. septembra 2020, so učenci 2.k razreda imeli naravoslovni dan. Obiskali so arboretum kjer so izvedeli veliko novega o drevesih in grmih ter doživeli kup zanimivih reči. Med drugim so pokusili sadeže japonskega cvetnega drena in iskali vrtnico z najlepšim vonjem.